Blind: Als ze de centen niet geven die ik wil, dan gaat het ook niet door

Blind: "Als ze de centen niet geven die ik wil, dan gaat het ook niet door"

24-04-2018 06:51
64

Danny Blind keerde maandag na zes jaar terug bij Ajax en denkt dat hij voorlopig nog wel in Amsterdam blijft zitten. Ook wanneer Louis van Gaal als bondscoach in het buitenland aan de slag gaat, zal 'vaste' assistent Blind hem niet zomaar achterna gaan.

"Ik heb die optie wel in alle eerlijkheid bij Leo van Wijk (voorzitter van de Ajax-raad van commissarissen, waar Blind nu ook deel van uitmaakt, red.) neergelegd", vertelt de ex-bondscoach dinsdagochtend aan De Telegraaf. De Zeeuw vraagt zich echter af of het daadwerkelijk zo ver zal komen. "Een land dat Louis mooi vindt, hoef ik niet mooi te vinden. En als ze de centen niet geven die ik wil, dan gaat het ook niet door."

Blind heeft zijn trainerscarrière voorlopig op een laag pitje gezet, maar is bereid om de huidige Ajax-trainer Erik ten Hag bij te staan. "Informeel sprak ik al even met Erik. Als ik wat kwijt wil, dan weet ik waar hij zit. En hij kan mij ook aanschieten", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. Blind wil zichzelf echter niet opdringen. "Ik ken hem nog niet zo goed als trainer. Heb voor mijn aanstelling bijvoorbeeld ook nog geen training gezien."

Lees ook: Blind keert na zes jaar terug bij Ajax: benoeming tot eind 2021