Lof voor Strootman én mevrouw Dzeko: 'Zij wilde in Rome blijven, dat gebeurde ook'

Lof voor Strootman én mevrouw Dzeko: 'Zij wilde in Rome blijven, dat gebeurde ook'

24-04-2018 09:09
11

Kevin Strootman maakt grote indruk tijdens de Champions League-campagne van AS Roma. De linkspoot speelde een cruciale rol tijdens de sensationele uitschakeling van FC Barcelona, vindt de Italiaanse journalist Stefano Carina.

"Eigenlijk is hij nooit meer op zijn niveau gekomen van voor de knieblessures, toen hij een van de beste spelers ter wereld was. Maar in de Champions League doet hij het erg goed", steekt Carina, werkzaam voor Il Messaggero en Tuttosport, de loftrompet in gesprek met de NOS. "In de uitwedstrijd was hij de minst slechte. In de thuiswedstrijd schakelde hij in zijn eentje Busquets en Rakitic uit. Dan heb je in wezen het hele aanvalsspel van Barcelona ontregeld."

Ook de vrouw van spits Edin Dzeko, die twee keer scoorde in het tweeluik met de Catalanen, heeft onbewust een rol gespeeld in het Champions League succes. De Bosniër leek in de winterstop nog naar Chelsea te verkassen. "Roma accepteerde het bod zelfs. Maar zijn vrouw wilde met hun kindje in Rome blijven. En dus vertrok hij niet", aldus Carina, die overigens niet veel verwacht van de halve finale tegen Liverpool. "Eigenlijk zijn we kansloos. Onze verdediging laat vrij veel ruimte in de rug en Sadio Mané vreet die normaal gesproken op. En tja, Mo Salah... We leven hier van dag tot dag. En zo moet Roma ook tegen Liverpool voetballen."

Beide ploegen trappen dinsdagavond om 20.45 uur af op Anfield. De return in Rome vindt plaats op woensdag 2 mei.