Jupiler League-topscorer aast op transfer: Ik ben druk aan het kijken

Jupiler League-topscorer aast op transfer: "Ik ben druk aan het kijken"

24-04-2018 09:48
23

Jupiler League-topscorer Mart Lieder hoopt vrijdagavond afscheid te nemen van het tweede Nederlandse profniveau. De spits van FC Eindhoven heeft dit seizoen liefst dertig keer het net gevonden en hoopt nu een stap hogerop te kunnen zetten.

"Ik ben druk aan het kijken, ik hoor van alles", vertelt de topschutter, die in de zomer transfervrij kan vertrekken, aan Voetbal International. Lieder denkt dat hij klaar is voor een hoger aangeschreven competitie, mits hij op dezelfde manier kan spelen als in Eindhoven. "Ik sta er nu om te scoren, hard werken en veel meeverdedigen gaat ten koste van het maken van goals. Kijk naar Tom Boere nu bij Twente (de voorganger van Lieder als Jupiler League-topscorer, red.). Ik denk dat hij meer moet doen dan goed voor hem is."

Hoewel Lieder persoonlijk terug kan kijken op twee uitstekende seizoenen aan de Aalsterweg, baalt hij van de magere klasseringen van FC Eindhoven. "Als ploeg hebben we voor het tweede jaar op rij de play-offs niet gehaald. Dat is niet goed. Misschien is het voor Eindhoven beter als ze niet de topscorer in huis hebben." De spits hoopt zijn club stiekem een onvergetelijk afscheidscadeau te geven. "Als ik er in de laatste wedstrijd tegen FC Oss vier maak, evenaar ik het aantal van 34 van Noud van Melis uit 1951. Dat was weliswaar nog in de amateurtijd, maar dat geldt als clubrecord."