Cocu, Van Bronckhorst en Van den Brom strijden om Rinus Michels Award

Cocu, Van Bronckhorst en Van den Brom strijden om Rinus Michels Award

24-04-2018 14:48
102

Phillip Cocu (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord) en John van den Brom (AZ) zijn genomineerd voor de Rinus Michels Award. Dat is de jaarlijkse prijs voor de beste trainer van de Eredivisie. 

Cocu won de award éen keer eerder. Dat was in 2015. Van Bronckhorst en Van den Brom kunnn de prijs voor de eerste keer in hun loopbaan binnenslepen. Afgelopen seizoen werd Van Bronckhorst weliswaar landskampioen met Feyenoord, maar collega-trainer Peter Bosz (Ajax) ging toen aan de haal met de eer.

Dit seizoen pakte Cocu de landstitel met PSV. Van Bronckhorst won met Feyenoord de KNVB Beker. In de finale werd Van den Brom met 3-0 verslagen. AZ wordt al maanden geroemd om het aanvallende, aantrekkelijke voetbal dat de ploeg speelt. Met nog twee speelrondes te gaan staat AZ op de derde plaats in de Eredivisie. 

Jupiler League
Ook de beste oefenmeester van de Jupiler League krijgt een Rinus Michels Award. Daar vijf kanshebbers: Michael Reiziger (Jong Ajax), Henk de Jong (De Graafschap), Dick Lukkien (FC Emmen), Gérard de Nooijer (FC Dordrecht) en Mike Snoei (Telstar).