Hopen op 'Kuyt-scenario': 'Ik zeg 60 procent dat hij stopt en 40 dat hij doorgaat'

Hopen op 'Kuyt-scenario': 'Ik zeg 60 procent dat hij stopt en 40 dat hij doorgaat'

24-04-2018 15:35
20

Rob Jacobs hoopt dat Robin van Persie nog één jaar doorgaat bij Feyenoord. De oud-trainer ziet dat de 34-jarige aanvaller nog steeds heel belangrijk is voor de Rotterdammers.

"Als er een icoon is die zich in een wedstrijd steeds weer manifesteert, dan is het Van Persie. Hij moet te allen tijde Feyenoorder blijven", zegt Jacobs tegen RTV Rijnmond. Hij kent de fysieke problemen van de topscorer aller tijden van Oranje. "Ik denk dat er toch een manier gevonden moet worden om hem minimaal voor Feyenoord te behouden. Desnoods breng je hem steeds maar in een tweede helft. Dat je dan 45 minuten Van Persie kan zien. Dat is een attractie."

Wedden

Meer odds

"De man heeft zo'n geweldige techniek, hij is een fenomenale speler", vervolgt Jacobs. "En een traptechniek die niet geëvenaard kan worden. Alleen Willem van Hanegem en Frans Bouwmeester kunnen dat. Dat waren linkspoten, fenomenale mensen, maar Van Persie is een genie." De ex-coach van Feyenoord hoopt op een 'Kuyt-scenario'. "Het mooiste moment is om volgend jaar kampioen te worden, dan heeft hij een kampioenschap en een beker. Dan moet hij stoppen, nu nog niet."

Emile Schelvis twijfelt of Van Persie doorgaat. "Ik zeg zestig procent dat hij stopt en veertig procent dat hij doorgaat." Volgens de journalist kan de bekerwinst hem wel over de streep trekken. "Robin krijgt nu zoveel waardering en dat zal hem ongetwijfeld strelen. Misschien kan het hem motiveren om er toch nog alles aan te doen om een wedstrijdje of wat mee te kunnen doen in het nieuwe jaar. Maar als het lichaam nee blijft zeggen, zal hij zelf ook op een begeven moment nee zeggen."