Wat nu voor De Boer? Heerenveen, terug naar Spanje en drie andere opties

Wat nu voor De Boer? Heerenveen, terug naar Spanje en drie andere opties

25-04-2018 10:00
27

Na gigantische debacles bij Internazionale (ontslagen na 84 dagen) en Crystal Palace (ontslagen na 73 dagen) lonkt de clubloze Frank de Boer naar een nieuw avontuur in de voetballerij. Waar zou de man die Ajax tussen 2011 en 2014 vier keer kampioen maakte aan de slag kunnen? VoetbalPrimeur noemt vijf opties.

Rangers
Bij de Schotse bookies staat hij al een tijdje hoog genoteerd. Gevallen grootmacht Rangers is op zoek naar een nieuwe manager voor komend seizoen en De Boer lijkt een belangrijke kanshebber om aan de slag te gaan op Ibrox. In het seizoen 2003/04 speelde de voormalig verdediger welgeteld zeventien officiële wedstrijden voor The Gers. De Boer heeft overigens serieuze concurrentie van Alex Neill, Graham Potter, Steve Clarke en Alan Pardew. Althans, als we de tabloids moeten geloven. 

Eredivisie
Misschien niet de meest reële optie, maar toch goed om te vermelden. Toen de naam van De Boer onlangs gelinkt werd aan sc Heerenveen, was de reactie van de 47-jarige coach niet bepaald hoopgevend. De Boer staat niet te trappelen om na zijn jaren in Amsterdam in dienst te treden van een andere Eredivisie-ploeg, zo lijkt het. Maar zou hij na een paar nachtjes slapen écht niet enthousiast kunnen raken van een aanbod uit Friesland? Marco van Basten gingen enkele jaren geleden ook gewoon aan de slag in het Abe Lenstra Stadion. Bij een subtopper als Heerenveen krijgt De Boer een mooie kans om zijn geschonden blazoen op te poetsen. 


België
Dat De Boer de taal niet echt onder de knie had bij Palace en - met name  - Inter, leek hem niet echt te helpen. Een nieuw avontuur dichterbij huis, waar hij zich zonder intensieve taalcursus en/of tolk op kan storten, is daarom geen gek idee. Tal van clubs uit de Belgische Jupiler Pro League wendden zich in de afgelopen jaren al tot Nederlandse trainers. In september werd De Boer nog genoemd bij Anderlecht. Inmiddels staat Hein Vanhaezebrouck aan het roer bij Paars-Wit, maar het schijnt nogal onrustig te zijn in Brussel. Volgens Belgische media is eigenaar Marc Coucke mogelijk van plan om na dit seizoen álles om te gooien en ook een nieuwe trainer aan te stellen. Wellicht kan De Boer ook een aanbieding verwachten van een Belgische subtopper. 

Spanje
Het land waar De Boer tussen 1999 en 2003 actief was als speler van FC Barcelona. Nee hoor, we denken echt niet dat het grote Barça - dat binnenkort wellicht op zoek moet naar een nieuwe trainer - de naam van de voormalig Oranje-aanvoerder hoog op de shortlist heeft staan. Maar: de vier landstitels die De Boer won met Ajax, hebben hem wel degelijk wat status gegeven in het buitenland. Een middenmoter als Espanyol zou het wellicht wel aandurven met De Boer. Laat die club nu toevallig nét trainer Quique Sánchez Flores op straat hebben gezet... Andere optie: Real Sociedad. Daar staat tot het einde van het seizoen een interim-trainer aan het roer. Tijd voor een sollicitatiebriefje, Frank! 

Bondscoach (in het buitenland)
Eind november, vrij kort na zijn ontluisterende avontuur in Londen, liet De Boer blijken dat hij wel oren had naar het bondscoachschap van Nederland. Die klus ging zoals bekend aan zijn neus voorbij. De KNVB ging voor Ronald Koeman. Hoe zal De Boer denken over een klus bij een ander land? Het WK 2018 staat voor de deur en negatieve resultaten op dat toernooi zullen voor diverse trainers ongetwijfeld consequenties hebben. Voor De Boer kan er zomaar een interessante buitenkansje opdoemen. Polen, Denemarken, Australië. Gewoon wat namen. Waarom níet?