Geloof in handhaving: 'Het is een niveau dat niet in de Jupiler League thuishoort'

Geloof in handhaving: 'Het is een niveau dat niet in de Jupiler League thuishoort'

24-04-2018 16:14
30

Roda JC is de laatste weken uitstekend op dreef met tien punten uit de laatste vijf wedstrijden. Volgens clubicoon Ger Senden moeten de Limburgers de doelstelling niet te snel bijstellen van 'degradatie voorkomen' naar 'direct handhaven'.

"Een paar weken geleden waren de play-offs nog het hoogst haalbare. Nu moeten we realistisch blijven. Als we ons direct willen handhaven moet alles meezitten. Ik bedoel: we stonden lange tijd op de positie van directe degradatie", zegt Senden tegen ELF Voetbal.

De voormalig rechtsback is desondanks hoopvol gestemd. "In de laatste paar wedstrijden zie je dat we een prima ploeg hebben. Eindelijk. De staf steekt enorm veel energie in de club en het is mooi dat we daarvoor beloond worden. Het is een niveau dat niet in de Jupiler League thuishoort." Ook trainer Robert Molenaar heeft zijn draai gevonden. "Het is een man vol passie, heeft verstand van het spelletje en past goed binnen Roda JC. De resultaten van de laatste weken doen hem en het team goed. Het versterkt de band binnen het team."

Senden gelooft in handhaving, direct of indirect. Vanuit daar zullen de Limburgers vooruit moeten. "Een paar versterkingen en Roda JC kan weer een vaste waarde in de Eredivisie worden. Daar hoop ik op voor volgend jaar. Ik weet zeker dat we dat kunnen."