'Chelsea gunt duo van ruim 100 miljoen nieuwe kans: bang voor Salah-scenario'

'Chelsea gunt duo van ruim 100 miljoen nieuwe kans: bang voor Salah-scenario'

24-04-2018 19:20
4

Chelsea lijkt van plan om Alvaro Morata en Tiémoué Bakayoko deze zomer binnenboord te houden, meldt The Telegraph. Het tweetal beleeft geen gelukkig debuutseizoen op Stamford Bridge, maar Chelsea wil de Spaanse spits en de Franse controleur de kans geven om zich te herpakken.

The Blues trokken een jaar geleden flink de portemonnee voor het duo: Morata kwam voor 66 miljoen euro over van Real Madrid en voor de van AS Monaco afkomstige Bakayoko werd 40 miljoen euro betaald. Morata heeft sinds de jaarwisseling slechts drie officiële treffers gemaakt en begon, net als Bakayoko, op de reservebank tijdens de FA Cup-halve finale tegen Southampton.

De twee mogen echter alleen weg bij Chelsea als ze een expliciete vertrekwens indienen, schrijft The Telegraph. Volgens de Britse krant is de nummer vijf van de Premier League bevreesd voor een Kevin de Bruyne- of een Mohamed Salah-scenario: twee spelers die door Chelsea werden afgeschreven, maar bij een Premier League-concurrent uitgroeiden tot wereldsterren.

Morata en Bakayoko hebben nog een contract tot de zomer van 2022.