Opnieuw PSV-feestje na overwinning tegen Ajax: O17 pakt titel met twee beauty's

24-04-2018 20:26
125

De talenten van PSV hebben zichzelf dinsdagavond gekroond tot kampioen van Nederland in de leeftijdsklasse O17. De Eindhovenaren wonnen, net als PSV 1 dat onlangs deed, de kampioenswedstrijd van Ajax.

PSV had aan een puntje genoeg, maar heeft de rivaal uit Amsterdam dankzij een 2-0 overwinning op de Herdgang op een onoverbrugbare achterstand van negen punten gezet. De wedstrijd begon met enige vertraging, omdat één van de doelnetten vervangen moest worden. Yorbe Vertessen zette PSV in de eerste helft op het juiste spoor. De Belg brak door over de linkerflank en verschalkte doelman Daan Reiziger met een strakke uithaal in de verre hoek.

Direct na rust viel de beslissing. Jong Ajax leek corner van PSV te verwerken, maar de Noor Mathias Kjølø nam de afvallende ineens op zijn pantoffel en tekende de 2-0 aan. Ajax probeerde zich nog terug in de wedstrijd te vechten, maar kwam niet verder dan een uithaal van Kenneth Taylor op de lat. Nadat het laatste fluitsignaal had geklonken, kon het feest in Eindhoven losbarsten.