Oorlog tussen Courtois en Wilmots: doelman sleept oud-bondscoach voor de rechter

Oorlog tussen Courtois en Wilmots: doelman sleept oud-bondscoach voor de rechter

24-04-2018 21:13
8

Thibaut Courtois heeft de oorlog verklaard aan Marc Wilmots. De Belgische Chelsea-doelman heeft de oud-bondscoach van de Rode Duivels aangeklaagd vanwege diens recente beschuldigingen aan het adres van Courtois en zijn vader, zo laat de keeper weten via Twitter.

Volgens Wilmots heeft Courtois senior tijdens het EK van 2016 de opstellingen van het Belgische nationale team naar de pers gelekt. De beschuldigde vader ontkent dit echter in alle toonaarden. "Ik ben zelf topsporter geweest, coach en technisch directeur. Ik weet hoe delicaat zulke zaken zijn", aldus de ex-topvolleyballer dinsdagochtend in Het Laatste Nieuws.

Het kamp-Courtois neemt de zaak hoog op: de 55-voudig international van de Rode Duivels heeft via Twitter een statement gedeeld, waarin hij in vier talen aankondigt Wilmots voor de rechter te slepen. 'De heer M. Wilmots herhaalt dus – niet voor het eerst – in het openbaar de beschuldigingen die een aanslag vormen op de eer en de reputatie van mij en mijn vader. Wij hebben dan ook samen besloten om een aanklacht in te dienen.'

Lees ookWilmots legt schandaal bloot: "Vader Courtois verkocht mijn tactiek"