Wervelend Liverpool laat Roma toch nog dromen van nieuwe 'Romantada'

24-04-2018 22:34
38

Liverpool leek de tickets voor de Champions League-finale in Kiev al te kunnen boeken, maar door twee late goals van AS Roma moeten de Engelsen daar nog even mee wachten. The Reds gaan evengoed met een comfortabele 5-2 voorsprong de return in.

Onder aanvoering van een wereldse Mohamed Salah werd AS Roma 75 minuten weggeblazen op Anfield. De Egyptische aanvaller was met twee goals en twee assists de onbetwiste uitblinker op een memorabele avond. De fans van The Reds mogen terecht dromen van een herhaling van het Champions League-sprookje van 2005, toen AC Milan in een historische finale na strafschoppen werd geklopt. Op 26 mei wordt de finale van dit jaar in Kiev afgewerkt.

Maar het dromen van die finale moet door de twee Roma-goals in de slotfase nog even wachten. Uitgerekend de Romeinen bewezen in de vorige ronde tegen Barcelona niet zomaar verslagen te zijn.

Aanvankelijk leek het er niet op dat Liverpool over Roma heen zou walsen. Sterker nog, de eerste dertig minuten hadden de Romeinen de controle. Via een hard schot van Kolarov (lat) waren de bezoekers zelfs het dichtst bij de 0-1. Maar toen stak de Liverpool-storm op. Sadio Mané kreeg twee enorme kansen op rij, maar miste. Na 36 minuten werd de ban gebroken door Salah. Met een prachtig gekruld schot - onderkant lat - zette hij de 1-0 op het bord.

Daarna was het hek van de dam en ging iedere voetballiefhebber met de minuut meer op het puntje van zijn stoel zitten. Vlak voor rust was het Salah met de tweede voor Liverpool, nu met een schitterende stift. In de tweede helft trapten de gastheren het gaspedaal nog verder in. Tussen minuut 56 en 70 scoorde Liverpool drie keer. Mané en Firmino (twee keer) tekenden voor de goals.

Waar niemand rekening mee hield, gebeurde echter toch: Roma richtte zich op. In de laatste tien minuten scoorden de bezoekers zelfs twee keer. Eerst na een misser van Lovren, waardoor Dzeko kon scoren. Daarna maakte Perotti de 5-2 vanaf de stip, na hands van Milner. En zo kan Roma opnieuw dromen van een Remontada.