Smet op weergaloze voetbalavond: rellen rond Anfield, zelfs hamer gespot

Smet op weergaloze voetbalavond: rellen rond Anfield, zelfs hamer gespot

25-04-2018 00:00
55

De politie van Liverpool laat weten een onderzoek gestart te hebben naar ongeregeldheden vlak voor aanvang van het Champions League-duel van dinsdagavond. Daarbij is tenminste één fan gewond geraakt. Hoe hij eraan toe is, is niet bekend.

Volgens de BBC had het incident plaats om 20.35 uur, tien minuten voor de aftrap. Een groep fans stond nog bij de Albert pub, het café op de hoek van het stadion, toen een groep Roma-fans plotseling opdook en een confrontatie volgde. Het zou gaan om ongeveer tachtig Roma-fans, die via een klein weggetje ongezien het gedeelte bereikte waar de Liverpool-fans liepen.

De gewonde fan is op door supporters gemaakte beelden te zien. Hij ligt roerloos op de grond en een agent ontfermt zich over hem. Volgens getuigen werd er tijdens het gevecht met riemen en ook een hamer geslagen.

Jonathan Northcroft, journalist van The Sunday Times, bericht er als volgt over: "Roma-fans hebben Liverpool-fans zojuist met riemen aangevallen. Eén persoon wordt behandeld. De aanval was plotseling. De groep Roma-fans werd op- en weggejaagd, waarna uiteindelijk de politie arriveerde."