Gerbrands twee keer benaderd door Ajax: 'Hij stuurde een headhunter op mij af'

Gerbrands twee keer benaderd door Ajax: 'Hij stuurde een headhunter op mij af'

25-04-2018 07:07
35

Toon Gerbrands, algemeen directeur van landskampioen PSV, heeft in zijn loopbaan twee keer de kans gehad om bij Ajax aan de slag te gaan. De voormalig volleybalcoach vertelt dat in een interview met Nieuwe Revu. 

"De eerste keer was in 2009. Ik had net als algemeen directeur van AZ mijn commitment gegeven om AZ uit de crisis te helpen loodsen na het faillissement van het DSB-concern van Dirk Scheringa", steekt Gerbrands van wal.

"Enkele jaren later klopte Ajax weer aan. Het initiatief kwam toen van Hans Wijers, destijds voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax. Maar Wijers benaderde mij niet rechtstreeks, maar stuurde een headhunter op mij af. Ik heb die man in een half uurtje uitgelegd dat zo'n onpersoonlijke benadering niet werkt bij mij. Dat past niet bij mijn stijl."

Ajax-fan
Overigens was Gerbrands (60) in zijn jonge jaren fan van de aartsrivaal uit Amsterdam. "Dat was eventjes maar in mijn prille jeugd met een andere tijdgeest en is verder overigens geen geheim. Ik ben begin jaren 70 in Sneek opgegroeid en toen kon je kiezen uit twee grote Nederlandse topclubs die internationale prijzen pakten: Ajax en Feyenoord. Ik koos toen voor Ajax."