'Te vroeg' vertrokken bij Ajax: 'Veel gebeurd man. Vaak ruzies met De Boer'

'Te vroeg' vertrokken bij Ajax: 'Veel gebeurd man. Vaak ruzies met De Boer'

25-04-2018 07:59
38

Ricardo Kishna kijkt met een wrang gevoel terug op zijn vertrek bij Ajax. De linksbuiten verruilde de Amsterdammers in de zomer van 2015 voor SS Lazio, maar denkt achteraf dat hij te vroeg is vertrokken.

"Ik was graag langer gebleven, maar de situatie was er gewoon niet naar", vertelt de linksbuiten, momenteel herstellende van een zware knieblessure, in gesprek met Andy van der Meijde in diens rubriek Bij Andy in de auto. "Ik had het erg naar mijn zin, we hadden een leuke groep. En een leuke trainer? Tja...", lacht de vleugelaanvaller als een boer met kiespijn. Van der Meyde doelt op toenmalig trainer Frank de Boer, met wie Kishna regelmatig overhoop lag. "Frank was op zich prima, maar er is veel gebeurd man. Veel ruzies met hem gehad, maar vooral over kleine dingetjes."

De Noord-Hollander vond dat Kishna te weinig deed op de training, maar de 23-jarige Hagenaar is het daar niet mee eens. "Als ik vier keer scoor tijdens een partijtje en hij vervolgens vindt dat ik te weinig doe... Ja trainer, wat wil je nou? Ik ben geen speler die veertien, vijftien kilometer per wedstrijd rent. Dat heb ik ook tegen hem gezegd: als je zo iemand zoekt, stel dan iemand anders op."

Kishna benadrukt echter dat hij en De Boer geen gezworen vijanden zijn. "Als ik hem nu tegenkom, geef ik hem een knuffel en zeg ik: hoe is het, trainer? Ik ben hem wel dankbaar, want hij heeft me bij het eerste gehaald en laten debuteren. Op zich is het een prima kerel."