Advies voor Arsenal: 'Hij is goede maatjes met Bergkamp, dat is een goed duo'

Advies voor Arsenal: 'Hij is goede maatjes met Bergkamp, dat is een goed duo'

25-04-2018 11:14
29

Sol Campbell breekt een lans voor zijn voormalige ploeggenoot Patrick Vieira als opvolger van Arsène Wenger bij Arsenal. De oud-verdediger vindt bovendien dat Dennis Bergkamp de Fransman dan moet gaan assisteren.

"Ik vind dat ze moeten kijken of zie iemand vanuit de club kunnen doorschuiven. Dat kan iemand zijn die voor de club heeft gespeeld en nu manager is of iemand die de ambitie heeft om aan het roer te staan bij Arsenal", zegt Campbell tegen Football London. "Mikel Arteta is naar Manchester City gegaan en heeft daar fantastische ervaringen opgedaan."

"Maar voor mij zou Patrick (Vieira, red.) perfect zijn", vervolgt Campbell. "En hij is goede maatjes met Dennis Bergkamp, dus ik denk dat je met die twee een heel goede combinatie hebt. Breng jongens terug die het goed hebben gedaan bij Arsenal." Vieira is momenteel trainer van New York City FC, terwijl Bergkamp eind december op non-actief werd gesteld door Ajax.

Campbell ziet ook nog een aantal andere opties. "Iemand als Carlo Ancelotti, als hij niet bondscoach van Italië wordt, zou ook goed kunnen passen. En dan heb je nog Massimiliano Allegri en de Duitse bondscoach Joachim Löw."