Salah-mania na glansoptreden tegen Roma: 'beste ter wereld' en stuk land in Mekka

Salah-mania na glansoptreden tegen Roma: 'beste ter wereld' en stuk land in Mekka

25-04-2018 11:54
42

Mohamed Salah wordt bedolven onder superlatieven na zijn Champions League-optreden tegen AS Roma. Clublegende Steven Gerrard vindt de Liverpool-aanvaller zelfs de beste speler ter wereld.

"Hij is op dit moment zonder twijfel de beste speler ter wereld", aldus Gerrard bij BT Sport. "Het is moeilijk om Salah te vergelijken met Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, omdat zij het al over langere periodes laten zien. Maar Salah is in de vorm van zijn leven, dat is duidelijk."

Met 43 doelpunten en 12 assists in zijn debuutseizoen bij Liverpool breekt Salah alle records. Ook tegen AS Roma stelde de Egyptenaar niet teleur met twee goals en twee assists. 'Salah is een monster. Hij is overal', schrijft La Gazzetta dello Sport. 'In het tijdperk van Messi en Cristiano lijkt er een derde grote ster te zijn verschenen tussen de twee buitenaardsen van het voetbal', stelt Marca.

Salah werd onlangs al uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Premier League. Een gemeente in Mekka wil hem zelfs belonen met een stuk land. "Als de Saudische regelgeving het toestaat, dan krijgt Salah een stuk land in het heilige Mekka", zegt een lokale bestuurder tegen de Egypt Independent. "Een andere optie is om een moskee te laten bouwen in zijn naam."