'Ex-NEC'er genoemd als opvolger Memphis bij Lyon: vraagprijs van 15 miljoen'

'Ex-NEC'er genoemd als opvolger Memphis bij Lyon: vraagprijs van 15 miljoen'

25-04-2018 12:16
11

Anthony Limbombe mag dromen van een toptransfer. De oud-speler van NEC staat in de belangstelling van clubs uit de Premier League, Ligue 1 en Bundesliga, meldt Het Laatste Nieuws.

Limbombe speelde twee seizoenen voor NEC, waarna hij voor twee miljoen euro de overstap maakte naar Club Brugge. Daar is de 23-jarige aanvaller uitgegroeid tot een steunpilaar. Dat is ook opgevallen bij Premier League-clubs Huddersfield Town en Southampton, maar volgens de Belgische krant ziet Limbombe een transfer naar Engeland niet zitten.

Wedden

Meer odds

Ligue 1-clubs OGC Nice en Olympique Lyon maken meer kans. Bij die laatste club is Limbombe in beeld als mogelijke opvolger van Memphis Depay, die in verband wordt gebracht met een transfer naar AC Milan. De voorkeur van de kersvers Belgische international gaat evenwel uit naar de Bundesliga. Een handvol Duitse subtoppers en middenmotors volgen zijn prestaties.

Limbombe ziet het pad dat Leon Bailey bewandelt als voorbeeld. Hij moet Club Brugge in ieder geval een flinke som opleveren. Blauw-Zwart vindt een bedrag tussen de twaalf en vijftien miljoen realistisch. Zo betaalde Bayer Leverkusen ongeveer hetzelfde voor Bailey en legde Lyon zestien miljoen op tafel voor Memphis.