Update: Feyenoord bevestigt vertrek van Van Bronckhorst-assistent: 'Nieuwe impuls'

Update: Feyenoord bevestigt vertrek van Van Bronckhorst-assistent: 'Nieuwe impuls'

25-04-2018 13:20
70

Feyenoord neemt na dit seizoen afscheid van Jan Wouters. De assistent van Giovanni van Bronckhorst had graag verder gewild, maar de clubleiding wil 'vers bloed' aan de technische staf toevoegen.

Dat meldt het Algemeen Dagblad woensdagmiddag. De Rotterdammers zouden al in gesprek zijn met een opvolger. Dat Feyenoord wijzigingen doorvoert in de technische staf, komt niet geheel als een verrassing. Technisch directeur Martin van Geel kondigde onlangs al wijzigingen aan. "Deze staf is alweer een heel aantal jaren bij elkaar. Dus we kijken er elk jaar naar en we evalueren natuurlijk", liet hij weten.

Van Geel benadrukte meteen dat Van Bronckhorst onomstreden is. Naast de hoofdtrainer en Wouters bestaat de staf uit Jean-Paul van Gastel en spitsentrainer Roy Makaay. Wouters was sinds de zomer van 2015 de rechterhand van Van Bronckhorst bij Feyenoord. Hij was eerder in verschillende functies werkzaam bij FC Utrecht, PSV, Ajax, Glasgow Rangers en Kasimpasa.

Update 13.20 uur: Feyenoord heeft het vertrek van Jan Wouters aan het einde van het seizoen bevestigd. Volgens Van Geel staat het besluit volledig los van het functioneren van Wouters. "Vanaf dag één en tot en met de dag van vandaag zijn we zeer tevreden over Jan. Hij is een zeer loyale en ervaren professional. Mede dankzij zijn goede werk zijn de afgelopen drie jaar vier prijzen binnen gehaald. Dat de directie toch besloten heeft niet te verlengen, is puur omdat we denken dat het goed is als er na een aantal jaren weer een nieuwe impuls wordt toegevoegd aan de trainersstaf."