'Gewilde De Ligt en Napoli-middenvelder staan bovenaan verlanglijstje van Spurs'

'Gewilde De Ligt en Napoli-middenvelder staan bovenaan verlanglijstje van Spurs'

25-04-2018 14:37
80

Mocht Toby Alderweireld komende zomer voor de hoofdprijs vertrekken bij Tottenham Hotspur, dan is Ajacied Matthijs de Ligt een serieuze kandidaat om hem op te volgen in Londen. Kwaliteitskrant The Independent schrijft dat deze week. 

Alles wijst erop dat Spurs na dit seizoen afscheid neemt van Alderweireld. Er is nog altijd geen overeenstemming bereikt met de Belg over een nieuw contract. Onder meer Manchester City, Manchester United en Paris Saint-Germain hebben belangstelling voor de international. Tottenham verlangt ongeveer 50 miljoen euro voor de speler, die bij andere clubs véél meer kan verdienen. 

Ook Mousa Dembélé en Danny Rose lijken voor tientallen miljoenen te vertrekken. The Independent meldt dat Spurs met dat geld een poging wil wagen om De Ligt in te lijven. De achttienjarige stopper staat bovenaan de verlanglijst van Spurs, net als SSC Napoli-middenvelder Amadou Diawara. 

De Ligt heeft in Amsterdam een contract tot medio 2021. De afgelopen maanden is de tiener ook gelinkt aan onder meer FC Barcelona en Bayern München. Afgelopen seizoen kocht Spurs ook al een verdediger van Ajax. Toen werd er dik 40 miljoen betaald voor Davinson Sánchez.