VP Award 2018: Ajax, Feyenoord en AZ op podium, PSV blijft vooralsnog achter

VP Award 2018: Ajax, Feyenoord en AZ op podium, PSV blijft vooralsnog achter

25-04-2018 15:30
110

De race om de VP Award 2018 is in volle gang. Binnen 28 uur zijn al bijna 17.000 stemmen uitgebracht op de beste speler van dit Eredivisie-seizoen.

Op dit moment staat Hakim Ziyech op eenzame hoogte. De spelbepaler van Ajax heeft 27 procent van de stemmen verzameld. Feyenoord-topscorer Steven Berghuis volgt met 20 procent. Een AZ'er maakt het podium compleet: Alireza Jahanbakhsh heeft tot op heden 13 procent van de stemmen vergaard.

Opvallend is dat Jörgensen - dit jaar niet genomineerd - vorig seizoen óók 27 procent van de stemmen had bij de eerste tussenstand. Hij ging uiteindelijk met de VP Award 2017 aan de haal. "Dit is zonder twijfel de prijs die het meest voor mij betekent. Het is boven verwachting goed gegaan. Ik ben trots en blij", reageerde Jörgensen toen.

De grote vraag van de komende dagen: wie stoot koning Ziyech van zijn troon? Hij won twee jaar geleden ook al de VP Award 2016, toen nog als speler van FC Twente. Hij liet destijds Vincent Janssen, Davy Pröpper, Davy Klaassen en Christian Santos ruim achter zich

Verder wordt het interessant om te zien of de fans van PSV zich gaan roeren, want Hirving Lozano, Jeroen Zoet en Marco van Ginkel staan nog niet op het podium. Van de genomineerde spelers buiten de top-vier hebben Fran Sol (Willem II), Angelino (NAC Breda) en Bryan Linssen (Vitesse) de hoogste aantallen.

Dit zijn de twintig kanshebbers van dit seizoen:

Wie vond jij de beste speler van dit seizoen? Breng je stem via onderstaande poll uit! Stemmen kan tot maandag 30 april 11.00 uur.