Van Persie vol lof over 'topspeler' van Feyenoord: 'Hij kan dat als geen ander'

Van Persie vol lof over 'topspeler' van Feyenoord: 'Hij kan dat als geen ander'

25-04-2018 18:22
39

Robin van Persie is onder de indruk van Steven Berghuis. De topscorer van Feyenoord leverde in de bekerfinale tegen AZ de assist voor de 0-2 van Van Persie.

Als nestor van de selectie probeert Van Persie veel te praten met zijn teamgenoten. "Laatst had ik een gesprek met Berghuis. Ik zei: Steef, we maken echt fantastische goals bij Feyenoord. Uit tegen Twente, wereldgoal, thuis tegen Utrecht, ook geweldig en nu tegen AZ weer", vertelt hij aan Voetbal International.

"Dat passje van Berghuis op mij waaruit ik de bal stift, de 2-0. Dat lijkt op het oog een simpel balletje over vijf meter, hè, maar net iets te hard en hij is niet goed, en net iets te zacht en hij is ook niet goed. Dus die bal moest met de juiste snelheid worden gegeven en Steven kan dat als geen ander. Hij is een topspeler en zo zie ik meer jongens rondlopen met kwaliteit."

Het is voor Van Persie het bewijs dat het nog niet zo slecht gesteld is met de Eredivisie. "Daarom ben ik het niet eens met de tendens die er heerst in dit land dat het allemaal niks is met het voetbal. Ik vind het niet zo negatief, omdat ik juist heel veel positieve ontwikkelingen zie."