'Hij zag wel wat in Bayern München, maar die konden niet op tegen PSG en City'

'Hij zag wel wat in Bayern München, maar die konden niet op tegen PSG en City'

25-04-2018 18:40
17

Kevin De Bruyne is de grote man bij Manchester City, maar het had weinig gescheeld of hij had nooit voor de Engelse grootmacht gespeeld. In de zomer van 2015 neigde de Belgische middenvelder naar Bayern München.

Dat onthult zijn zaakwaarnemer Patrick De Koster bij MNM. De Bruyne verruilde drie jaar geleden VfL Wolfsburg voor Manchester City, dat een slordige tachtig miljoen euro voor hem betaalde. Eigenlijk wilde de 26-jarige wereldtopper liever in de Bundesliga blijven.

"De eerste contacten met City waren in februari, maar de transfer was pas rond in augustus", aldus De Koster. "De clubs moeten altijd eerst een akkoord vinden. Kevin had het wel naar zijn zin in de Bundesliga en zag wel wat in Bayern München, maar die konden niet op tegen de financiële slagkracht van PSG en Manchester City."

De Bruyne gaat zijn loopbaan waarschijnlijk niet beëindigen bij Manchester City. De Koster: "Als makelaar kun je wel druk zetten, maar ik probeer iedereen te respecteren. We bekijken wat de beste oplossing is voor de speler, zowel financieel als sportief. De toekomst van Kevin? Ooit zie ik hem eindigen in Los Angeles. En als hij eerder weggaat, is het voor Real Madrid of FC Barcelona."