Ten Hag steunt Ajacied: 'Is aan hem om alsnog die mooie transfer af te dwingen'

Ten Hag steunt Ajacied: 'Is aan hem om alsnog die mooie transfer af te dwingen'

25-04-2018 20:23
25

Erik ten Hag leeft mee met Joël Veltman. De Ajax-aanvoerder is zes tot negen maanden uit de roulatie met een gescheurde kruisband en dat is een klap.

Een persoonlijk drama, noemt Ten Hag het bij Ajax TV. "Het is een zware blessure, maar hij heeft doorzettingsvermogen genoeg en gaat er alles aan doen om zo goed en snel mogelijk terug te keren. Ik heb er alle vertrouwen in dat het hem gaat lukken. Wij zullen hem ondersteunen waar dat kan."

Wedden

Meer odds

"Wat ik tegen hem zeg? Sterkte. Het is vreselijk om zoiets mee te maken, terwijl je in de kracht van je carriere zit. Dat komt wel even aan, maar dat is ook normaal en logisch. Hij moet het even een plek geven. Het goede aan hem is dat hij gelijk de strijdlust had om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen."

Veltman wordt binnenkort geopereerd in Duitsland. "Hij heeft ervoor gekozen om naar Augsburg te gaan", aldus Ten Hag, die ook beseft dat Veltman deze zomer waarschijnlijk geen nieuwe club zal vinden. "Dat is een streep door de rekening voor hem, maar hij is midden twintig dus die kansen liggen er nog. Nu is het aan hem om zijn rol bij Ajax weer op te pakken en alsnog die mooie transfer af te dwingen."