Real Madrid in zetel na zege in München; nachtmerrie Robben tegen oude club

Real Madrid in zetel na zege in München; nachtmerrie Robben tegen oude club

25-04-2018 22:38
51

Real Madrid heeft een gevoelige tik uitgedeeld aan Bayern München in de halve finale van de Champions League. De Spanjaarden wonnen in de Allianz Arena met 1-2. Voor Arjen Robben liep het weerzien met zijn oude club uit op een nachtmerrie.

De Nederlander moest zich al na een paar minuten laten vervangen met een spierblessure. Met Thiago als vervanger kon Bayern in de openingsfase geen vuist maken. Real deelde een aantal speldenprikjes uit, maar tot echte kansen leidde dat ook niet. Een zondagsschot van Joshua Kimmich brak de ban. De rechtsback werd weggestuurd door Real-huurling James Rodriguez en verraste doelman Keylor Navas met een schot in de korte hoek.

Bayern kreeg kort daarna een tweede tegenvaller te verwerken doordat na Robben ook Jerome Boateng geblesseerd uitviel, maar zat wel veel beter in de wedstrijd. Franck Ribéry leek op weg naar de 2-0, maar speelde de bal te ver voor zich uit, waardoor de kans verloren ging. Ook bij een kopbal van Mats Hummels en een geblokt schot van Thomas Müller kwam Real goed weg. De titelhouder sloeg op slag van rust echter keihard terug. Marcelo schoot plots binnen.

In de 57e minuut kreeg Bayern een nieuwe dreun te verwerken. Na een fout van Rafinha lag de weg open voor invaller Marco Asensio, die oog in oog met Sven Ulreich niet faalde. De Duitsers waren de draad even kwijt, maar routinier Ribéry nam zijn team bij de hand. De Fransman zorgde voor een paar dreigende momenten, maar kreeg de bal niet in het doel. Naarmate de krachten wegvloeiden bij Ribéry, nam ook het verzet van Bayern af.

De Koninklijke zit daardoor in een zetel om zich voor het derde jaar op rij te plaatsen voor de Champions League-finale. De voorgaande twee edities leverde dat uiteindelijk ook de beker op. Een derde titel op rij is een unicum.