Stormachtige ontwikkeling bij Ajax: 'Hoop binnenkort mijn debuut te maken'

Stormachtige ontwikkeling bij Ajax: 'Hoop binnenkort mijn debuut te maken'

26-04-2018 08:13
36

Mitchel Bakker beleeft een stormachtige ontwikkeling bij Ajax. De zeventienjarige linksback speelde vorig jaar nog met Ajax onder 17 op de Future Cup, maar zat de laatste weken meermaals bij de selectie van trainer Erik ten Hag.

Bakker staat er zelf ook versteld van dat het zo snel is gegaan. "Begin van dit seizoen ging ik over naar onder 19, dat vond ik al fantastisch. Maar al snel stroomde ik door naar Jong Ajax. Vervolgens kwam ik bij het eerste en zat ik begin februari voor het eerst in de wedstrijdselectie tegen Roda JC", zegt hij in De Telegraaf. "Binnenkort hoop ik mijn debuut te maken en gaat een droom in vervulling."

De verdediger hoopt ondertussen zijn opleiding Sport en Bewegen af te ronden. "Ik krijg veel vakken die je als profvoetballer completer maken: voeding, fysio, mediatraining, een trainerscursus, maar ook basisvakken als Nederlands, Engels en rekenen. Uiteraard is mijn droom om profvoetballer te worden, daarnaast is het heel belangrijk om een diploma achter de hand te hebben. Daar heeft mijn vader, die ooit een wedstrijd voor Ajax 1 speelde, altijd op gehamerd."

Bakker hoopt zaterdag overigens kampioen te worden met Jong Ajax. De Amsterdamse beloften hebben aan een zege op MVV genoeg om de titel te pakken.