'Domme beslissingen van die bestuurders hebben Twente in deze situatie gebracht'

'Domme beslissingen van die bestuurders hebben Twente in deze situatie gebracht'

26-04-2018 09:09
43

FC Twente is nog maar één nederlaag verwijderd van degradatie naar de Jupiler League. Volgens Henk Kesler, voormalig directeur betaald voetbal van de KNVB, wacht de huidige bestuurders in dat geval een 'hell of a job'.

"Maar die hebben de huidige ellende zelf veroorzaakt en moeten het nu ook maar oplossen", zegt Kesler in De Telegraaf. "Ik verzet me hevig tegen het beeld dat deze mogelijke degradatie nog op het conto van Joop Munsterman geschreven moet worden. Dat zie ik heel anders. Na het vertrek van Munsterman en Van der Laan hadden de toenmalige commissarissen goed orde op zaken gesteld."

"Alleen eiste de gemeente Enschede dat ook die commissarissen weer vervangen zouden worden, waardoor er een heel onervaren rvc is komen te zitten met de in het voetbal totaal onervaren Erik Velderman als algemeen directeur en de als technisch directeur onervaren Jan van Halst in een onwenselijke dubbelfunctie", vervolgt Kesler, die commissaris was bij de Tukkers tijdens de laatste degradatie in 1983.

"De domme beslissingen die zij hebben genomen, hebben ervoor gezorgd dat de club in deze situatie is terechtgekomen. Dit was naar mijn idee totaal niet nodig geweest als er ervaren voetbalmensen waren neergezet."