'Vier topclubs volgen Cillessen: Barça verklaart Nederlander 'intransferible''

'Vier topclubs volgen Cillessen: Barça verklaart Nederlander 'intransferible''

26-04-2018 09:26
67

FC Barcelona gaat komende zomer voor een transfer van Jasper Cillessen liggen. De Catalaanse grootmacht wil de Oranje-international aan zijn contract houden, meldt El Mundo Deportivo.

Cillessen maakte dit seizoen veel indruk in zijn optredens in de Copa del Rey, maar zicht op een basisplaats heeft hij niet door de aanwezigheid van Marc-André Ter Stegen. Onder meer Liverpool, Napoli en Atlético Madrid zouden hengelen naar zijn diensten. Die laatste twee clubs dreigen respectievelijk Jan Oblak en Pepe Reina te verliezen. Ook Bayern München denkt aan Cillessen mocht Manuel Neuer blijven kwakkelen met blessures.

Barcelona is echter stellig en weigert mee te werken aan een vertrek. Clubs die Cillessen toch willen hebben moeten voldoen aan de clausule in zijn contract van zestig miljoen euro. Daarmee kan de 29-jarige Nederlander een van de duurste doelmannen aller tijden worden. Die titel is nu nog altijd weggelegd voor Gianluigi Buffon, voor wie Juventus in 2001 ruim veertig miljoen betaalde.

Lees ookSpaanse krant: dolgelukkige Cillessen accepteert reserverol en blijft bij Barça