PSV neemt afscheid van jonge spits: 'Er is al door meerdere clubs geïnformeerd'

PSV neemt afscheid van jonge spits: 'Er is al door meerdere clubs geïnformeerd'

26-04-2018 09:57
45

Joey Konings speelde liefst elf jaar in de jeugdopleiding van PSV, maar moet komende zomer vertrekken. Bij de pakken neer zitten doet de twintigjarige aanvaller niet.

"In Schaijk kennen veel mensen me als de jongen die bij PSV voetbalt. Dat gaat na dit seizoen veranderen en dat is best gek. Even deed het pijn, maar ik heb al snel besloten om niet bij de pakken neer te gaan zitten", zegt Konings in het Eindhovens Dagblad. "Daar heeft niemand wat aan en ik zelf al helemaal niet. Mijn doel blijft om te slagen in het betaald voetbal en dat kan ook via een andere route."

"Stiekem hoopte ik dat ik nog een jaartje langer kon blijven, maar helaas is me dat niet gegeven. Het voelt hier toch een beetje als thuis", vervolgt Konings, die bij Jong PSV vooral als breekijzer dient. "Helaas heb ik de laatste jaren een paar blessures gekregen en ook op de verkeerde momenten. Mede daardoor heb ik me niet meer in de ploeg weten te spelen. Elke speler hoopt op meer kansen, maar die heb ik misschien ook wel niet afgedwongen."

Konings wil nu vooral aan spelen toekomen. Mogelijk is dat bij een andere Brabantse club in de Eredivisie of Jupiler League. "Dat zou best kunnen. Er is al door meerdere clubs geïnformeerd. Mijn eerste doel is om elders volwaardig basisspeler te worden."