'Younes wil Napoli-contract verscheuren en niet voor boetes opdraaien'

'Younes wil Napoli-contract verscheuren en niet voor boetes opdraaien'

26-04-2018 12:34
32

De advocaat van Amin Younes heeft aan zijn zaakwaarnemer laten weten dat de Ajacied definitief van een transfer naar Italië afziet. Dat vertelt Raffaele Auriemma, een journalist van het Italiaanse Sportmediaset.

Het leek er sowieso al niet op dat Younes per 1 juli speler van Napoli zou zijn, gezien wat er de afgelopen maanden gebeurd is. De Duitser zou afgelopen winter naar Italië verhuizen, maar besloot op het laatste moment om een stokje te steken voor de transfer. Napoli claimde dat Younes maar liefst 31 handtekeningen heeft gezet en dat ze de aanvaller komende zomer 'gewoon' verwachten, maar dat lijkt niet te gaan gebeuren.

"Younes werd gezien in het Borussia Park, tijdens de wedstrijd Borussia Mönchengladbach - VfL Wolfsburg. De reden? Hij was aan het onderhandelen met de club over een Bundesliga-transfer. Als dat waar is, zou dat de zoveelste verkeerde keuze van de Duitser zijn", zegt Auriemma, geciteerd door het Italiaanse Superscommesse. "Zijn advocaat Jorg Von Appen heeft een mail gestuurd aan zijn zaakwaarnemer Nicola Innocentin, waarin duidelijk is gemaakt dat ze de overeenkomst willen ontbinden, zonder dat ze voor de boetes op willen draaien."

Naast Wolfsburg is ook VfB Stuttgart naar verluidt in de markt voor Younes. "Napoli wil Younes aan de hoogste bieder verkopen. Een van de clubs die geïnteresseerd is in de aanvaller is Stuttgart", zegt Auriemma.

'Napoli verdient goed, terwijl Younes gaat spelen waar hij zich prettig voelt', schrijft Superscommesse. 'Als Napoli kampioen wordt, is het jammer voor Younes als hij dan niet het Italiaanse shirt draagt. Amin kiest liever voor het koude Duitsland in plaats van het warme Napels, een stad die weet hoe je van kampioenen moet houden. Misschien hebben ze Younes dat niet verteld.'

Lees ook'Younes heeft lak aan statement en bereikt akkoord: transfervrij naar Bundesliga'