Een speciaal gevoel heb ik niet bij Twente. Als ze degraderen, dan is dat zo

"Een speciaal gevoel heb ik niet bij Twente. Als ze degraderen, dan is dat zo"

26-04-2018 13:01
44

Thomas Bruns heeft een verleden bij FC Twente, maar ligt er niet wakker van als de Tukkers uit de Eredivisie degraderen. Bruns kan zondag met Vitesse de genadeklap uitdelen aan Twente door thuis te winnen. Met nog twee wedstrijden te gaan is de achterstand van de hekkensluiter op Sparta vier punten.

"Het is een grote club die in 2010 kampioen is geworden. Daarna hebben ze flinke financiële problemen gehad en dat zie je ook terug in het voetbal van de laatste tijd", zegt Bruns tegen Omroep Gelderland. "Een speciaal gevoel heb ik niet bij Twente. Als ze degraderen, dan is dat zo. Voetbal is voetbal. Wij hebben de punten ook hard nodig voor de play-offs die bij een overwinning voor ons wel zeker zijn."

Wedden

Meer odds

Mocht Twente zondag winnen van Vitesse, dan nog bestaat de kans dat het over en uit is voor de Tukkers als Sparta wint bij Feyenoord. "De supporters kennende zullen ze het wel op een akkoordje gooien", grapt Bruns.

Bruns heeft ook een verleden bij Heracles Almelo. "Ik denk dat supporters van Heracles wel blij zijn als Twente degradeert. Het is hetzelfde als hier bij Vitesse - NEC. Maar eerlijk gezegd verwacht ik dat Heracles er nog alles aan gaat doen. Ze zullen links of rechtsom niet gaan matsen. Ik geloof dat niet."