'Ligt eraan of Feyenoord vindt dat ze Advocaat nog wat verschuldigd zijn'

'Ligt eraan of Feyenoord vindt dat ze Advocaat nog wat verschuldigd zijn'

26-04-2018 13:22
39

Sparta hoeft komende zondag geen cadeautjes te verwachten van Feyenoord. Dat verwacht oud-Feyenoorder Rob Jacobs. Als Sparta zondag in De Kuip wint, is de club zeker van de nacompetitie.

"Van gunnen kun je niet spreken. Dat gaat Feyenoord niet doen", zegt Jacobs tegen Betweters. Sparta-trainer Dick Advocaat heeft Feyenoord twee seizoenen geleden geholpen in de periode dat de club zeven keer op rij verloor. Advocaat diende als adviseur. Dat is volgens Jacobs geen reden om zondag de zege te laten lopen. "Ze hebben een kopje koffie gedronken. Als dat de rekening is? Ze hebben twee kopjes koffie met elkaar gedronken."

Jacobs denkt dan ook dat Feyenoord zondag vol voor de winst gaat. "Feyenoord moet nog twee wedstrijden spelen en die gaan ze gewoon lekker winnen. Dit is de laatste wedstrijd voor het publiek, een soort uitzwaai-wedstrijd. Het kan ook 6-1 worden, dat kan ook."

Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam van Voetbal International laat een ander geluid horen. "Dat ligt eraan of ze vinden dat ze Advocaat nog wat verschuldigd zijn. Hij is ze twee jaar geleden komen helpen in De Kuip en heeft het een beetje op z'n plek gezet. Ze gingen ineens draaien en wonnen de beker. Daar heeft hij volgens mij geen rekening voor ingediend. Er staat nog wat open van Dick in De Kuip."