Ten Hag en Overmars spreken transferprioriteiten af: 'Daar ligt onze aandacht'

Ten Hag en Overmars spreken transferprioriteiten af: 'Daar ligt onze aandacht'

26-04-2018 14:05
82

Erik ten Hag verwacht op transfergebied dat er komende zomer wat gaat gebeuren bij Ajax. De trainer van de Amsterdammers hoopt vooral een verdediger te kunnen contracteren en wacht verder af welke spelers er vertrekken.

Ten Hag kreeg op de persconferentie de vraag op welke posities hij versterkingen verwacht. "Dat hangt er vanaf wie er weggaan", aldus de Ajax-trainer. "Dat is punt één. Maar we zijn nu nog met dit seizoen bezig. Om nu al naar buiten te brengen op welke posities wij ons gaan versterken is niet verstandig."

"Er zijn wel wat lijnen uitgezet. Maar de categorie spelers die wij willen is heel afhankelijk van de mogelijkheden die zich voordoen op de transfermarkt. Daarmee worden je keuzes bepaald. Dan is timing ontzettend belangrijk. De speelstijl is bij Ajax heel duidelijk. Maar hoe je het dan inricht en welke spelers beschikbaar zijn, kun je op dit moment nog niet zeggen."

Ten Hag geeft aan dat hij zeggenschap heeft over de selectie voor komend seizoen. "Wat mijn stem daarin is? Dat ik samen met Marc Overmars binnen de financiële kaders de selectie uitzet", zegt de Ajax-trainer, die vindt dat er in de verdediging wat bij mag komen. "Dat denken wij ook, daar zal zeker onze aandacht liggen."