'Praat veel met m'n vader, Boschker en m'n mental coach bij Jong Oranje'

'Praat veel met m'n vader, Boschker en m'n mental coach bij Jong Oranje'

26-04-2018 14:53
24

FC Twente staat onder hoogspanning, maar Joël Drommel ervaart naar eigen zeggen geen druk. Komende zondag moet de 21-jarige doelman er staan tegen Vitesse, want in Arnhem kan degradatie een feit worden.

"Eerlijk gezegd voel ik geen enkele druk", zegt Drommel tegen TC Tubantia. "Ik slaap deze week ook prima. Als ik thuis ben, kan ik me prima afsluiten. Ik draai het ook om: ik ben een jonge keeper die bij een geweldige club onder de lat staat. Daar kan ik allemaal maar van genieten."

Wedden

Meer odds

Drommel is nu rustig, maar dat was vlak na zijn Twente-debuut wel anders. "Ik heb een kleine cirkel om me heen van mensen waar ik mijn gevoelens mee deel. Ik praat veel met mijn vader, die ook keeper is geweest. En met Sander Boschker en mijn mental coach bij Jong Oranje. Zij helpen me verder."

Drommel krijgt de kritiek van buitenstaanders niet altijd mee. Hij leest minder dan een paar jaar geleden. "Ik kijk bijvoorbeeld geen Voetbal inside, omdat het me niets brengt. Het verschil met mijn debuutjaar is ook dat ik niet blijf hangen in fouten. Je moet namelijk meteen weer klaar zijn voor het nu: bam, volgende bal! Dat is de realiteit. Het andere kun je toch niet meer veranderen. Kun je dat niet, dan wordt het na een blunder van kwaad tot erger."