Marseille slaat twee keer toe en staat met een been in finale Europa League

Marseille slaat twee keer toe en staat met een been in finale Europa League

26-04-2018 22:59
9

Olympique Marseille staat met een been in de finale van de Europa League. De eerste halve finale-wedstrijd tegen Red Bull Salzburg werd met 2-0 gewonnen, mede dankzij uitblinker Dimitri Payet.

Salzburg kwam er in de openingsfase nauwelijk aan te pas en kwam na een kwartier spelen op achterstand door Florian Thauvin, die de bal binnenwerkte na een vrije trap op maat van Payet. Daarna kregen de Fransen grote kansen om de score te verdubbelen, maar dat gebeurde niet. Salzburg kroop daarna meer uit de schulp, werd brutaler en kreeg zelfs kansen. Een mooi schot van Stefan Leiner werd gepareerd en verder zat de Marseille-defensie er goed tussen.

In de tweede helft draaide Salzburg de rollen om en moest Marseille in de achtervolging. De Franse goal kwam dan ook uit de lucht vallen. Payet behield knap het overzicht en stelde Clinton N'Jie in staat om te scoren: 2-0. De Oostenrijkers zochten nog naar de belangrijke uitgoal, maar die viel niet. Aan de andere kant kreeg ook Marseille mogelijkheden om van de return een formaliteit te maken. Het bleef echter bij 2-0.

De return wordt volgende week donderdag gespeeld. De finale staat gepland op 16 mei en wordt gespeeld in Lyon.