Nederlandse spits baalt in buitenland: Ik ben echt een heel slechte bankzitter

Nederlandse spits baalt in buitenland: "Ik ben echt een heel slechte bankzitter"

27-04-2018 10:17
39

Ricky van Wolfswinkel baalt van zijn huidige seizoen bij FC Basel. De Nederlandse spits had hoge verwachtingen, maar die kon hij mede door blessureleed niet waarmaken. 

In september van het afgelopen jaar raakte de ex-Vitesse-spits geblesseerd, waardoor hij maanden uit de roulatie was. Inmiddels is hij zijn basisplek verloren. "Dat stemt me zeer ontevreden", zegt Van Wolfswinkel tegen de Gelderlander. "De trainer zegt steeds: Jij bent mijn eerste spits. Maar een ander staat de laatste tijd in het veld. Hij is een beter aanspeelpunt, zegt de trainer. Ik zie dat anders."

Wedden

Meer odds

De spits die vorig seizoen de bekerfinale besliste maakte wel al tien doelpunten, ondanks maar dertien basisplekken en zes invalbeurten. "Op zich een goede score. Maar dit is niet waarvoor ik naar Basel ben gegaan. Die blessure heeft het seizoen aardig verpest. Daarom ben ik nu ook best pissig. Ik ben echt een heel slechte bankzitter. Dan erger ik me enorm. Maar daarmee wil ik nu helemaal geen breuk forceren. Ik heb vorig jaar bewust voor Basel gekozen. Ik heb nog een contract voor twee jaar. Ik heb totaal niet de intentie weg te gaan. Ik wil hier juist slagen."

Lees ook: 'Buitenlands avontuur Van Wolfswinkel mislukt opnieuw: spits mag weg bij Basel'