Van Gaal schrijft brief na afscheid Iniesta: 'Zie je niet vaak meer tegenwoordig'

Van Gaal schrijft brief na afscheid Iniesta: 'Zie je niet vaak meer tegenwoordig'

27-04-2018 18:17
29

Louis van Gaal bewaart onvergetelijke herinneringen aan zijn samenwerking met Andrés Iniesta. De 66-jarige Amsterdammer liet Iniesta als FC Barcelona-trainer in het eerste elftal debuteren en haalt herinneringen op aan de iconische spelmaker.

Nadat de middenvelder op vrijdag zijn afscheid bij de Catalanen aankondigde, schreef Van Gaal een open brief aan het Spaanse Marca. 'Ik keek elke week naar wedstrijden van de Barcelona-jeugd. Ik werkete al met spelers als Xavi en Thiago Motta, maar met Andrés had ik al snel het gevoel dat hij een kans verdiende', schrijft de oud-bondscoach, die nog altijd vol lof is over zijn voormalige pupil. "Hij is tactisch zo ongelooflijk sterk, ziet alles veel eerder dan elke andere speler en weet altijd precies wat hij moet doen in de kleine ruimte."

Van Gaal noemt Iniesta bovendien een 'fantastische prof' en is vol bewondering over de persoonlijkheid van El Blanquito. "Andrés is bescheiden en slim genoeg om zichzelf met de juiste mensen te omringen. Ik ben blij dat hij zo'n geweldige carrière achter de rug heeft. Hij is niet alleen een fantastische speler, maar ook een fantastisch mens. En dat zie je niet vaak meer in de huidige voetbalwereld."