De Jong houdt Labyad buiten de selectie voor duel met Heracles

De Jong houdt Labyad buiten de selectie voor duel met Heracles

27-04-2018 20:38
10

FC Utrecht treedt zondag tegen Heracles Almelo aan zonder Zakaria Labyad, die nog enigszins last heeft van zijn hamstring. Trainer Jean-Paul de Jong wil, met het oog op de play-offs, geen risico's nemen met zijn topscorer en neemt hem niet op in de wedstrijdselectie.

FC Utrecht heeft nog twee reguliere competitieduels voor de boeg en zal daarna een gooi doen naar Europees voetbal. Labyad zal voor de zekerheid rust worden gegund. Yassin Ayoub is geschorst en ontbreekt eveneens. Sean Klaiber verschijnt naar verwachting weer aan de aftrap in het Polman Stadion. De vleugelverdediger was niet geheel fit en werd tijdelijk vervangen door Giovanni Troupée, maar lijkt nu weer te kunnen rekenen op een basisplaats.

"We hebben deze wedstrijden nodig om ons klaar te maken voor de play-offs", zegt De Jong over het slot van de competitie in gesprek met Tubantia. Hij verwacht een pittige middag in Almelo. "Heracles speelt de laatste thuiswedstrijd met deze trainer en is een ploeg dat er veel energie in stopt in thuiswedstrijden, bovendien hebben ze spelers die individueel aardig hun mannetje staan."