'Heracles zwaait basisspeler uit: doelman Castro keert terug naar geboorteland'

'Heracles zwaait basisspeler uit: doelman Castro keert terug naar geboorteland'

28-04-2018 10:08
7

Bram Castro maakt na dit seizoen de overstap van Heracles Almelo naar het Belgische KV Mechelen. Dat meldt TC Tubantia. De 35-jarige doelman speelde vier seizoenen in het Polman Stadion.

Castro kwam in de zomer van 2014 transfervrij over van MVV Maastricht en na een half jaar verdrong hij Dennis Telgenkamp uit het doel. Sindsdien was de Belg een vaste waarde bij Heracles. Afgelopen zomer leek hij nog naar AA Gent te verkassen, maar die overgang ketste op het allerlaatste moment af door een meningsverschil over het type keeper dat die club zocht.

Castro besloot bij Heracles te blijven en staat met zijn ploeg momenteel op de elfde plaats in de Eredivisie. De play-offs zijn zo goed als uitzicht, terwijl ook voor degradatie niet meer hoeft te worden gevreesd. Toch maakte Heracles vorige maand al bekend dat het aflopende contract van Castro niet wordt verlengd.

Mechelen eindigde dit seizoen op een degradatieplaats in de Jupiler Pro League, maar weigert zich daar vooralsnog bij neer te leggen. De club begon een rechtszaak tegen de Belgische voetbalbond met als inzet de geldigheid van de licentie van Moeskroen. Mechelen hoopt komend seizoen als zeventiende club deel te mogen nemen in de hoogste klasse van het Belgisch voetbal.