Stevens gaf positief transferadvies aan PSV: 'Op die positie van grote waarde'

Stevens gaf positief transferadvies aan PSV: 'Op die positie van grote waarde'

28-04-2018 10:28
63

Huub Stevens gaf in de zomer van 2016 een positief transferadvies aan Marcel Brands over Daniel Schwaab. Hij zag de verdediger dit seizoen uitgroeien tot een steunpilaar bij kampioen PSV.

"Ik heb een jaar met hem gewerkt bij VfB Stuttgart en heb Marcel zonder twijfel een positief advies gegeven", zegt Stevens in het Eindhovens Dagblad. "Daniel is een jongen die in een groep op zijn eigen manier gezag en respect afdwingt en op de voorgrond treedt. Niet door een grote mond, gedoe of door zich op te dringen. Integendeel. Hij heeft inhoud en het is een bevlogen en serieuze vent, die voor zijn vak leeft."

Een echte teamspeler benadrukt Stevens, zoals ook trainer Phillip Cocu dat doet. "Dat vond ik altijd buitengewoon prettig aan hem. Daniel is een speler die altijd het uiterste uit zijn medespelers probeert te halen en coacht positief en duidelijk. Winnen staat bij hem altijd centraal", vertelt de 64-jarige oud-coach. "Daarmee heeft hij PSV in meerdere opzichten een beetje een Duits accent gegeven."

"Ik denk dat ze dit seizoen veel aan hem te danken hebben, al zal hij dat zelf nooit claimen. Centraal achterin is hij in de Eredivisie van grote waarde en een sobere en meestal effectieve mandekker. Op het middenveld en aan de zijkant kan hij ook spelen, maar wat minder zijn stempel drukken", besluit Stevens.