Ex-Ajacied Westermann beëindigt loopbaan per direct: Voor mooie clubs gespeeld

Ex-Ajacied Westermann beëindigt loopbaan per direct: "Voor mooie clubs gespeeld"

Gepubliceerd: zaterdag 28 april 2018 om 16:07za 28-04-2018 om 16:07

Heiko Westermann heeft zijn voetbalschoenen met onmiddellijke ingang aan de wilgen gehangen. De 34-jarige oud-Ajacied kwam vanwege knieklachten al sinds begin november niet meer in actie en heeft besloten om zijn contract bij Austria Wien per direct te laten ontbinden.

De Oostenrijkers hebben dit zaterdagmiddag bekendgemaakt via de officiële kanalen. "Er komt een tijd dat je lichaam tegen je zegt: nu wordt het eens tijd om te stoppen met voetballen. Op dat punt ben ik nu beland", laat Westermann weten in een eerste reactie. De verdediger kijkt echter vol trots terug op zijn loopbaan. "Ik ben dankbaar dat ik van mijn grote passie mijn beroep heb kunnen maken. Tijdens mijn carrière heb ik geweldige mensen leren kennen, voor mooie clubs gespeeld en de eer gehad om voor mijn land uit te komen."

Westermann kwam als speler van Schalke 04 en Hamburger SV tot 27 interlands namens de Duitse nationale ploeg. In de zomer van 2016 streek hij bij Ajax neer, maar de stopper was al over zijn hoogtepunt heen en kon nauwelijks een bijdrage leveren aan het elftal dat de finale van de Europa League haalde. Na één seizoen in Amsterdam vertrok hij naar Austria Wien, waar Westermann het dus ook niet lang heeft volgehouden.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws