Play-offs voor promotie: zó ziet het definitieve nacompetitie-schema er nu uit

Play-offs voor promotie: zó ziet het definitieve nacompetitie-schema er nu uit

29-04-2018 00:00
45

Jong Ajax is kampioen en Fortuna Sittard keert na zestien jaar afwezigheid terug in de Eredivisie. Welke andere Jupiler League-ploegen zijn nu nog in de race voor promotie? Een overzicht. 

Eerste ronde play-offs
De eerste ronde van de play-offs voor promotie begint aanstaande dinsdag al. Periodekampioen FC Dordrecht speelt in eigen huis tegen SC Cambuur, dat op de achtste plaats eindigde in de Jupiler League. De andere wedstrijd gaat tussen Almere City (9e plek) en MVV (10e). De winnaars van de twee clashes plaatsen zich voor de halve finales. 

Halve finales en finales
De halve finales bestaan uit vier tweeluiken. De winnaar van de wedstrijd tussen FC Dordrecht en SC Cambuur neemt het op tegen de uiteindelijke nummer zeventien van de Eredivisie. Op dit moment is dat Sparta. De winnaar van Almere City-MVV speelt tegen de nummer zestien. Dat is momenteel Roda JC. 

De andere twee clashes in de halve finale gaan tussen FC Emmen en NEC en Telstar en De Graafschap. Vier duels leveren vier winnaars op. Als de nummer zeventien van de Eredivisie de finale bereikt, treft het daarin de winnaar van de ontmoeting tussen FC Emmen en NEC. Gaat de nummer zestien van de Eredivisie door naar de eindstrijd, dan is de winnaar van Telstar-De Graafschap de opponent. 

Speeldata

Eerste ronde: 1 mei en 5 mei 
Halve finales: 10 mei en 13 mei
Finales: 17 mei en 20 mei

Lees ook: Fortuna Sittard boekt overwinning en keert na 16 jaar terug in Eredivisie