'Ajax kan weer cashen: bod van vijftig miljoen euro in de maak op steunpilaar'

'Ajax kan weer cashen: bod van vijftig miljoen euro in de maak op steunpilaar'

29-04-2018 07:08
171

Tottenham Hotspur wil komende zomer een bod van liefst vijftig miljoen euro uitbrengen op Matthijs de Ligt. De Ajax-verdediger moet de opvolger worden van Toby Alderweireld.

Dat meldt The Sun. Ook scouts van Arsenal en FC Barcelona hebben De Ligt de laatste maanden aan het werk gezien, maar de interesse van de Catalanen is voor het moment bekoeld. The Gunners zijn nog wel gecharmeerd van de Oranje-international. Ze lijken het echter af te moeten leggen tegen Tottenham, dat afgelopen zomer al Davinson Sánchez ophaalde bij Ajax.

De selectie van Spurs herbergt met Jan Vertonghen en Christian Eriksen nog twee andere oud-Ajacieden. Zij moeten de aanpassing van De Ligt vergemakkelijken. De pas achttienjarige mandekker moet de leemte invullen die Alderweireld, eveneens een oud-Ajacied, achterlaat. De Belg weigert zijn contract te verlengen en lijkt ook zo'n vijftig miljoen te moeten kosten.

Volgens The Sun is rivaal Chelsea van plan een bod uit te brengen op Alderweireld. The Blues zien hem nog altijd als een van de beste verdedigers in de Premier League en beschouwen de transfersom dan ook als een koopje.