Groningen loopt over Excelsior heen, Willem ll speelt zich veilig bij PEC Zwolle

29-04-2018 16:24
14

FC Groningen heeft thuis een ruime overwinning geboekt op Excelsior. De bezoekers uit Rotterdam lieten het in de tweede helft helemaal lopen en gingen uiteindelijk met een 4-0 nederlaag van het veld af. Heracles Almelo remiseert tegen FC Utrecht en Willem ll pakt drie punten op bezoek bij PEC Zwolle, waardoor de Tilburgers veilig zijn.

FC Groningen - Excelsior 4-0
Het duurde even voor Groningen voor het eerst mocht juichen. Nadat de thuisploeg enkele kansen had gemist, was Tom van Weert een paar minuten voor de rust trefzeker: 1-0. De score werd nog voor de theepauze verdubbeld door Samir Memišević. Groningen kon in de tweede helft achterover leunen, omdat Excelsior niet van plan leek om het de ploeg van Ernest Faber gevaarlijk te maken.

Bij de 3-0 van Ritsu Doan ging Excelsior-doelman Ögmundur Kristinsson hopeloos in de fout. Twee minuten daarna maakte Van Weert zijn tweede goal van de wedstrijd. Voor Excelsior was het een kwestie van de schade beperken. De Rotterdammers hadden geluk dat Groningen het wel geloofde.

Heracles Almelo - FC Utrecht 2-2
Heracles Almelo heeft thuis gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. De ploeg van John Stegeman begon furieus, maar incasseerde in de slotfase twee treffers. Heracles begon fantastisch en stond al na vijf minuten met 2-0 voor door een afstandschot van Brandley Kuwas en een harde knal van dichtbij van Jaroslav Navrátil.

Utrecht gaf niet thuis en leek tegen een grote nederlaag aan te lopen, maar daarna ging de Almelose storm wat liggen. Halverwege de tweede helft bracht Sander van de Streek de spanning terug met de 2-1 en vijf minuten voor tijd maakte Mark van de Maarel de 2-2. Utrecht is inmiddels zeker van de vijfde plek.

PEC Zwolle - Willem ll 0-1
De kans dat PEC Zwolle zich gaat plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal is na zondagmiddag een stuk kleiner geworden. De ploeg van John van 't Schip verloor thuis met 0-1 van Willem ll, dat nu definitief veilig is, en is inmiddels ingehaald door ADO Den Haag, dat thuis met 3-2 won van PSV. PEC wist dat alleen een overwinning genoeg was tegen Willem ll, dat nog een puntje nodig had om zich definitief veilig te spelen dit seizoen.

De Tilburgers gingen er echter met de volle buit vandoor door een goal in de tweede helft van Ismail Azzaoui. PEC moet volgende week winnen op bezoek bij AZ en hopen dat ADO verliest tegen Roda JC. Alleen dan kunnen de Zwollenaren zich plaatsen voor de play-offs.