Ajax wint met duidelijke cijfers van AZ en verzekert zich van tweede plek

Ajax wint met duidelijke cijfers van AZ en verzekert zich van tweede plek

29-04-2018 16:20
95

Ajax heeft zich zondagmiddag verzekerd van de twede plaats in de Eredivisie. Een 3-0 zege op AZ in de Johan Cruijff Arena was voldoende. Donny van de Beek (voor rust), Justin Kluivert en David Neres (na rust) tekenden voor de treffers namens de ploeg van trainer Erik ten Hag. 

AZ wist dat het in Amsterdam móest winnen om nog aanspraak te maken op de tweede plaats. Met nog twee speelrondes te gaan bedroeg de achterstand op de nummer twee vijf punten. De verliezend bekerfinalist speelde echter weinig klaar. 

Wedden

Meer odds

Kort nadat Abdelhak Nouri op prachtige wijze was geëerd door publiek, spelers en staf maakte uitgerekend zijn boezemvriend Van de Beek de 1-0. Na de pauze had AZ helemaal niets meer in de melk te brokkelen. Het werd al snel 2-0. Na een fraaie assist van Klaas-Jan Huntelaar schoot Kluivert van dichtbij de tweede Ajax-treffer binnen.

David Neres dacht kort daarna voor de 3-0 te tekenen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. In de absolute slotfase was het alsnog raak voor de Braziliaan. Neres schoot fraai binnen achter Marco Bizot.  

Ajax is nu verzekerd van de tweede plek - en daarmee een ticket voor de voorronde van de Champions League.