Neefje van Bogarde blinkt uit in Amsterdam: Dat is een mooi compliment

Neefje van Bogarde blinkt uit in Amsterdam: "Dat is een mooi compliment"

30-04-2018 11:23
24

Danilho Doekhi kan terugkijken op een uitstekend seizoen met Jong Ajax. De verdediger kroonde zich zaterdagavond met het team tot kampioen van de Jupiler League. Het neefje van assistent-trainer Winston Bogarde krijgt veel tips van zijn bekende oom. 

"Winston is het broertje van mijn vader", vertelt Doekhi (19) aan De Telegraaf. Bogarde en hoofdtrainer Reiziger werden na het behalen van de titel door hun spelers in het bad gegooid. 

Wedden

Meer odds

"Het is een traditie bij Ajax. Trainers gaan bij een kampioenschap sowieso het zwembad in. En bij de een gaat het wat makkelijker dan de ander”, lacht Doekhi.

Hij had dit seizoen veel profijt van de samenwerking met Bogarde. "Mijn oom is veel met me bezig, geeft me verdedigend veel tips. Hij heeft op het allerhoogste niveau gespeeld en weet waarover hij praat." 

Reiziger was onlangs erg enthousiast over Doekhi, die dit seizoen in bijna alle wedstrijden van de partij was. "Dat is een mooi compliment. Het klopt dat ik een goed seizoen heb gemaakt en met Leon Bergsma de meeste wedstrijden heb gespeeld. We hebben geschiedenis kunnen schrijven en dat is prachtig."