Drama voor Schalke: parel van de club weggestuurd na 'leugens in interview'

Drama voor Schalke: parel van de club weggestuurd na 'leugens in interview'

30-04-2018 18:42
41

Schalke '04 heeft genoeg gehad van Max Meyer. De Duitser heeft zijn laatste wedstrijd voor de club uit Gelsenkirchen reeds gespeeld: de club heeft hem voor de rest van het huidige seizoen geschorst. 

Meyer zal dit seizoen geen wedstrijden meer spelen en mag zelfs niet meer meetrainen met Schalke, zo meldt de club maandag. Het 22-jarige talent wil zijn contract bij Schalke niet verlengen en daar is de club niet van gediend. Afgelopen weekend gaf Meyer in een interview met BILD aan dat hij 'gewoon' fit was om te spelen tegen Borussia Mönchengladbach, maar dat hij vermoedelijk niet mee mocht doen omdat hij geen nieuw contract wil tekenen.

Die uitspraken zijn bij de clubleiding in het verkeerde keelgat geschoten. Hij had geen toestemming gekregen om het interview te geven en dat leidde tot 'irritaties', schrijft Schalke. Trainer Domenico Tedesco baalt van de ontwikkelingen. "Ik ben teleurgesteld over de persoonlijke aanvallen, ik begrijp het niet. Ook omdat zijn verhaal gewoon niet klopt."

Schalke heeft zich naar eigen zeggen altijd correct opgesteld richting Meyer en baalt daarom enorm van de situatie. Volgens de club speelde Mayer afgelopen weekend niet vanwege teleurstellende prestaties op de trainingen. Voor de Bundesliga-club is het geen nieuw verhaal: eerder vertrokken Joël Matip en Sead Kolasinac transfervrij. Die weg bewandelt Mayer komende zomer dus ook. Hij staat volgens berichtgeving in de belangstelling van onder meer Liverpool, Arsenal, Bayern München en FC Barcelona.