Twente-fans niet toegelaten bij Vitesse: 'In dit geval niet gebeurd'

Twente-fans niet toegelaten bij Vitesse: 'In dit geval niet gebeurd'

30-04-2018 22:09
41

FC Twente-supporters hebben alsnog geprobeerd om zondag op de reguliere tribunes plaats te nemen tijdens het duel met Vitesse. De fans werden gewaarschuwd dat dit niet de bedoeling was. Ze werden uiteindelijk niet toegelaten in het Gelredome.

"Gezien het belang van Twente ging het hier om een risicowedstrijd", laat Vitesse-woordvoerder Wiebe Nelissen weten aan TC Tubantia. "Supporters van de tegenpartij mogen dan alleen in het uitvak plaatsnemen en dienen met georganiseerd vervoer te komen. In het geval van deze fans is dat niet gebeurd."

"Zij hebben kaarten gekocht voor vakken met Vitesse-supporters en zijn ook nog eens op eigen houtje naar Arnhem gekomen. Van financiële compensatie kan geen sprake zijn. De betrokken fans hebben willens en weten dit risico genomen."

Sommige Twente-fans waren eenvoudig te herkennen. "De meesten hielden wel rekening met het feit dat ze tegen de lamp zouden lopen. Hoe we ze hebben herkend? Sommigen waren zo naïef om met een Twente-sjaaltje rond te lopen. Anderen hebben we via hun clubkaart of ID-kaart als Twente-fan kunnen identificeren."