'Rutten komt naar FC Twente, Pusic blijft, club wil 15 miljoen euro via aandelen'

'Rutten komt naar FC Twente, Pusic blijft, club wil 15 miljoen euro via aandelen'

01-05-2018 06:49
51

Fred Rutten lijkt inderdaad hard op weg te zijn naar FC Twente. Volgens De Telegraaf hopen de Tukkers op korte termijn tot een akkoord te komen met de beoogde nieuwe technische baas, die momenteel nog actief is als trainer van het Israëlische Maccabi Haifa.

Chef voetbal Valentijn Driessen onthulde maandagavond in Voetbal Inside al dat één van de Twente-commissarissen naar Israël was afgereisd om de onderhandelingen met Rutten te openen. De voormalig trainer van de Tukkers krijgt de vrijheid om de club volledig naar zijn hand te zetten. De ochtendkrant onthult bovendien dat Rutten zich in de herfst, na het ontslag van trainer René Hake, al aanbood in de Grolsch Veste. Hij werd echter gepasseerd door toenmalig eindverantwoordelijke Jan van Halst, die meer heil zag in een samenwerking met Gertjan Verbeek.

De huidige interim-trainer Marino Pusic zal vermoedelijk aanblijven als hoofdtrainer in Enschede. De geboren Bosniër kent Rutten nog van zijn tijd als jeugdtrainer bij Vitesse, toen Rutten nog hoofdtrainer was in Arnhem. Algemeen directeur Erik Velderman hoopt verder dat hij 15 miljoen euro los kan krijgen van het lokale bedrijfsleven door de uitgifte van aandelen. Dit aandelenplan geldt als één van de belangrijkste pijlers onder het herstel van de gevallen landskampioen.