'Grondige renovatie' op komst bij Ajax: Er zijn al wel lijnen uitgezet

'Grondige renovatie' op komst bij Ajax: "Er zijn al wel lijnen uitgezet"

01-05-2018 07:08
65

Het eerste elftal en de selectie van Ajax staan in de zomer voor een grondige renovatie. Dat meldt het Algemeen Dagblad dinsdag. Trainer Erik ten Hag erkent dat er werk aan de winkel is voor hem en directeur spelersbeleid Marc Overmars.

Diverse basiskrachten van Ajax zullen vertrekken, zo is de verwachting. "Mijn stem in de aankopen is dat ik samen met Overmars de selectie samenstel, binnen de financiële kaders. We praten er binnen het technisch hart uiteraard ook over. En we vergeten heus niet welke talenten we zelf in huis hebben", citeert het AD hem. 

"Er zijn al wel lijnen uitgezet, maar met het vastleggen van de categorie spelers die wij willen, ben je ook erg afhankelijk van de mogelijkheden die zich voordoen. Daarmee worden je keuzes enigszins bepaald en is timing ontzettend belangrijk."

Het vertrek van Hakim Ziyech staat vast. De spelmaker wil hogerop en er is hem door de leiding van Ajax medewerking toegezegd wanneer een interessante club zich meldt. Doelman André Onana aast eveneens op een transfer. Rond Matthijs de Ligt en Justin Kluivert gonst het al maanden van de geruchten.