'Droomweek' voor Ajacied: 'Moet Ten Hag overtuigen dat ik moet spelen'

'Droomweek' voor Ajacied: 'Moet Ten Hag overtuigen dat ik moet spelen'

01-05-2018 09:45
43

Navajo Bakboord heeft de afgelopen dagen in een roes beleefd. De negentienjarige vleugelverdediger van Ajax vertelt dat op het digitale thuis van zijn club. "Ik kan mij niet herinneren dat ik een mooiere week dan deze heb beleefd."

Woensdag begon de pret voor Bakboord. Zijn contract in Amsterdam werd met twee jaar verlengd. De back ligt nu tot medio 2020 vast. "Ik was echt blij. Ik heb weer twee jaar om het te laten zien!", wordt hij geciteerd

Bakboord, sinds januari uitgeschakeld vanwege een kruisbandblessure, maakte een paar dagen later zijn rentree bij Ajax O19. "Ik heb hier lang naar uitgekeken. Ik ben blij dat de revalidatie zo spoedig is gegaan. Ik had verwacht dat het langer zou duren."

Na zijn rentree riep trainer John Heitinga hem bij zich. "Ik kreeg van hem te horen dat ik zaterdag mee mocht trainen met Ajax 1. Toen ik dat hoorde kon het allemaal niet mooier. Het maakte deze week helemaal af."

Nu aast hij op een debuut. "Ik wil zo snel mogelijk bij het eerste aansluiten en dat begon zaterdag al. Ik moet op deze momenten Erik ten Hag overtuigen dat ik moet spelen, of in ieder geval bij de selectie hoor."